İzmir'de 5 polikliniğimizle hizmetinizdeyiz

Çocuk Diş Tedavisi İzmir

Çalışma Saatleri
  • Hafta İçi 08:00 - 00:00
    Cumartesi 08:00 - 00:00
    Pazar 08:00 - 00:00
İletişim Bilgileri
Mesajınızı Yazın

Pediatrik Diş Tedavileri

İzmir çocuk diş kliniği uzman çocuk diş doktoru Pediatrik Diş Hekimliğinde, çocuğunuzun diş bakımına ihtiyacı olduğunda biz buradayız. Ebeveynlerin ve çocukların uygun ağız hijyeni için bir temel oluşturmalarına yardımcı oluyoruz ve yetişkinliklerine sağlıklı bir gülümsemeyi korumalarına yardımcı oluyoruz.

Çocuk diş hekimi İzmir, Karşıyaka pediatrik diş, süt dişi dolgusu fiyatları, çocuk diş tedavisi izmir, bostanlı çocuk diş, bozyaka çocuk diş, yeşilyurt çocuk diş tedavisi konularında sitemizden bilgi alabilir, uzman doktorlarımızdan muayene olabilirsiniz.

Çocuklar için diş sağlığı konusunda uzmanız. İzmir çocuk diş doktoru çocuk dostu bir diş muayenehanesidir ve özellikle çocuklar için tasarlanmış ekipmanlar kullanıyoruz. Çocuk diş hekimimiz, temel bakımdan diş yaralanmalarına kadar çeşitli ağız sağlığı hizmetleri sunmaktadır.

Aşağıdakileri içeren kapsamlı diş tedavileri sunuyoruz:

Çocuklarda Ağız Sağlığı Muayeneleri

Koruyucu ağız sağlığı, çocukların diş ve diş etlerinin durumunu görmemizi ve değerlendirmemizi sağlar. Çocukların diş problemlerini problem haline gelmeden çözmek, onları erken tedavi etmemizi sağlar ve sağlıklı bir ağız ve sağlıklı alışkanlıklara katkıda bulunur. Bir çocuğun ağız sağlığı konusunda güncel kalmamızı sağlayan, çocuklar için düzenli olarak planlanmış muayeneler öneriyoruz.
Çocuklarımızın diş hekimleri, ebeveynlerin ve çocukların farkında olmayabilecekleri çürükler (boşluklar) ve diş travmaları için risk değerlendirmesi de dahil olmak üzere kapsamlı muayenelerden geçer. Çocukların dişlerini kontrol ediyoruz ve ayrıca dil, yanak içi ve ağız çatısındaki endişe alanlarını da not ediyoruz. Muayene boyunca, gördüklerimize dayanarak, bakım ve gerekli herhangi bir tedavi için önerilerde bulunacağız.

Çocuklar İçin Koruyucu Diş Bakımı

Çocuklar için koruyucu diş bakımına erken başlayın. Bebekler ilk dişlerini çıkardıktan sonra bize gelin ve dişlerinin bakımı konusunda size tavsiyelerde bulunalım. Koruyucu diş bakımı temizlikle başlar. Pediatrik diş hekimimizde, iyi bir ağız sağlığına katkıda bulunmak için ebeveynlere çocuklarının dişlerini nasıl fırçalayacakları ve diş ipi kullanabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz.
Çocuğun yaşına bağlı olarak, önleyici bakım, dişleri çürümeye karşı daha dirençli hale getiren topikal bir florür tedavisini içerir. Diş çürüğünün başladığını fark edersek, bu genellikle çocuğun yeme veya içme alışkanlıklarından kaynaklanır. Endişe duyulan alanları gördüğümüzde, dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı kalmasını sağlamak için ebeveynlere beslenme ve diyet tavsiyeleri vermekten mutluluk duyarız.

Alışkanlık Danışmanlığı

Emzik kullanmak veya parmak emmek çocuğu yatıştırabilir, ancak ağız sağlığı için pek iyi değildir. Bu alışkanlıklar yanlış ısırmaya, ağzın düzgün büyümesiyle ilgili sorunlara ve ağız çatısında değişikliklere neden olabilir. Bu alışkanlıklar zararsız görünebilir, ancak ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir ve düzeltilmesi için diş tedavileri gerektirebilir.
Pediatrik diş takımı İzmir de etkili bu davranışları durdurmak için nasıl teklif danışmanlık ve rehberlik mutluluk duyar. Çocuğunuza bu alışkanlıklar devam ederse dişlerine ne olabileceğini açıklayabiliriz. Dişler için sorun yaratabilecek diğer alışkanlıklar çene sıkma, tırnak yeme, diş gıcırdatma veya sert cisimleri çiğnemedir.

PEDODONTİ (Çocuk Diş Hekimliği)

Diş hekimliğinde pedodonti bilim dalı, çocuğun doğumdan itibaren tüm süt dişlerinin değiştiği 12-13'lü yaşlara kadar uzanan süreçte, süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır.                                   

PEDODONTİNİN İLGİLENDİĞİ ANA BAŞLIKLAR
Koruyucu, tedavi edici ve durdurucu ortodonti tedaviler:
Çocukların süt diş ve daimi dişlerinde oluşan çürüklerin tedavisi
Çocukların süt diş ve daimi dişlerinde çürüğe karşı bağlı gelişen diş dokusu kayıpları
Dişlerde oluşan renklerin giderilmesi
Ağız ve diş hijyen eğitimi
Zorunlu durumlarda gerekliliğinde diş çekimleri
Diş eti hastalıkları
Genetik yapıya bağlı olarak gelişen diş problemleri
Koruyucu diş hekim uygulamaları
Çocuklarda diş sıkmaya bağlı gece plağı uygulamaları

Süt Dişleri neden önemlidir?

Çocuk doğduktan yaklaşık 6 ay sonra ilk süt dişleri ağız içinde görülmeye başlar. Bu süreç süt dişlerinin ağız içinde sırayla çıkmasıyla devam eder. Yaklaşık 4 yaşında süt dişleri ağız içinde tamamlanır. 6 yaşından itibaren de ömür boyu ağızda kalacak olan daimi dişler sürmeye başlar.
Bu süreçte süt dişleri zamanı geldikçe düşmekte ve altından gelecek olan kalıcı dişler yavaş yavaş yerlerini almaktadırlar. Herhangi bir süt dişinin zamanından önce çürümesiyle ya da ilerleyen çürükler sebebiyle çekilmek zorunda kalmasıyla bu dengeler tamamen bozulur ve alttan gelen kalıcı dişler yerlerine düzgün bir şekilde yerleşemezler. Bu problemli durumların zamanında tespit edilebilmesi ve çözümler oluşturulabilmesi için, süt dişlerinin ağızda görülmesinden itibaren, çocukların düzenli olarak diş hekimi kontrolünde olmaları gerekir.

Süt dişi çürük tedavisi

Tedavi edilmeyen süt diş çürükleri ağızda kötü koku, çiğneme zorluğu, beslenme bozukluğuna yol açar. Bu dönemde tedavi edilmeyen diş rahatsızlıkları ilerde diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve genel sağlık problemlerine yol açar. Bu arada bu konuda aileye büyük bir sorumluluk düşmektedir. Nasıl olsa süt dişi düşer yerine yenileri çıkar yanılgısına düşmeden tedavi edilmelidir.

Çocuk Diş Tedavisi

Süt dişleri sonunda düşse bile , onları mümkün olduğu kadar uzun süre tutmak önemlidir, bu da tamir edilmeleri gerekebileceği anlamına gelir. Süt dişlerinde çürük, kusur veya hasar meydana gelirse, pediatrik diş hekimlerimizin dolgu veya kuron yerleştirmesi gerekir. Bu onarımlar yetişkin dişler büyüyene ve süt dişleri düşene kadar sürmelidir.

Süt dişlerini kaybetmek ideal değildir. Birincil dişler, yetişkin dişleri büyüdükçe yönlendirmeye yardımcı olur, böylece düzgün bir şekilde gelirler. Yanlış şekillendirilmiş dişleri, az gelişmiş dişleri, yontulmuş dişleri veya çürüklü dişleri olan çocuklarda diş onarımı gerekebilir. Çocuğunuzun genç yaşta dolgu yaptırmak zorunda kalmasından endişe ediyorsanız, sizi rahatlatmak için buradayız.

Çocukların Diş Yaralanmaları

Çocuklar düşmekten veya çok sert oynamaktan zarar görebilir. Ne yazık ki, sonuç olarak dişleri çatlayabilir, kırılabilir, gevşeyebilir veya yuvadan fırlayabilir. Bu diş yaralanmaları meydana geldiğinde, çocukların kanama, ağrı veya etkilenen bölgeye hassasiyet nedeniyle ağlaması ve korkması muhtemeldir.

Çocuk diş hekimimiz hem süt hem de kalıcı dişlerdeki diş yaralanmalarını yönetecek donanıma sahiptir. Bir diş yaralanması veya diş travması meydana geldiğinde , sakin olun, bizi arayın ve acil diş hekimliği sayfamızdan rehberlik alın . Size telefonda tavsiyelerde bulunacağız, sorularınızı cevaplayacağız ve bizi ziyaret etmenizi rica edeceğiz. Ofiste, hasarın boyutunu belirlemek için röntgen çekeceğiz ve çocuğunuzun ihtiyaçlarına göre bir tedavi planı hazırlayacağız.

Çocukların Diş Yaralanmalarının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bir çocuğun dişle ilgili acil durumundan sonra bizi aradığınızda, belirli bir durumda ne yapmanız gerektiği konusunda size yol göstereceğiz. Yaralanmalar kırık, yer değiştirmiş veya devrilmiş dişleri içerebilir; bireysel diş yaralanması özel dikkat gerektirir. Süt dişinde bir yaralanma varsa, diş eti çizgisinin altında kalan daimi dişi etkileyebilir. Daimi dişlerde meydana gelen yaralanmalar dişin gelişimini ve hayatta kalmasını etkileyebilir.
Soğuk su veya buz patlaması uygulamak, pediatrik dişçi ofisimize gelene kadar şişliği ve ağrıyı azaltabilir. Bir diş çıkarsa, kökünden dokunmayın, bunun yerine üst kısmından tutun. Gevşek dişleri sabitleyeceğiz, düzensiz kenarları düzelteceğiz ve dişi korumak için elimizden geleni yapacağız.

Yanlış Isırıkları Erken Yakalamak

Maloklüzyonlar, çocuğun dişleri çarpık olduğunda, çapraşık olduğunda veya ısırma ve dişlerin birbirine nasıl oturduğuyla ilgili bir sorun olduğunda meydana gelir. Bu bir aşırı kapanış, underbite, açık kapanış veya çapraz kapanış olabilir. Maloklüzyonlar genetik, yaralanma, çevre veya çocukların parmak emme gibi alışkanlıklarından kaynaklanabilir. Yanlış ısırıklar yemek yeme veya konuşma ile ilgili sorunlara neden olabilir, diş gıcırdatma, diş eti hastalığı, çene eklemi sorunları ve diğer ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir. Çocuklarımızın diş muayenesinde maloklüzyonları değerlendirir ve yönetiriz. Bu tedavi, ağızlık ile tedavi için yeterince basit olabilir veya uzman bir ortodontiste sevki içerebilir .

Çocuklarda Dişeti Hastalığı

Çocuklarda periodontal (diş eti) hastalığını keşfettiğimizde hemen tedavi başlar. Ülserler ve pediatrik periodontal hastalıklar da dahil olmak üzere diş eti hastalıklarını ve diş eti rahatsızlıklarını daha ciddi ağız sağlığı sorunları haline gelmeden önce yönetmek önemlidir.

Çocuklarda yaygın diş eti hastalıkları şunları içerir:

Kronik diş eti iltihabı, çocuğun diş eti dokularının şişmesine, kızarmasına ve kanamasına neden olur. Diş eti iltihabı, pediatrik diş hekimlerimiz tarafından düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve profesyonel diş bakımı ile tedavi edilebilir.
Agresif periodontitis, gençlerde daha sık bulunan azı dişlerini ve kesici dişleri etkileyen bir diş eti hastalığıdır.

Generalize agresif periodontitis, tüm ağzı etkileyebilen ve sonunda dişlerin gevşemesine neden olabilen bir diş eti hastalığıdır. Bu durum plak ve diş taşı birikimi ile diş etlerinin iltihaplanmasına neden olur.

Çocuklar İçin Dolgu Doğru Bir Tercih Mi? Süt Diş Dolgusu

Çocuklarda diş dolgusu, çürük dişler için yapılan en sık uygulamalardan biridir. Genel olarak çürüyen süt dişlerine dolgu yaptırmak önerilirken dişin çekilmesinin şart olduğu durumlarda ise yer tutucu apareyler kullanılmaktadır. Aksi halde kalıcı dişler gelişirken hem sıralamada hem de şeklinde bozukluklar meydana gelir. Çocuklarda dolgu uygulamaları son yıllarda oldukça kolay ve konforlu hale getirilmiştir.
Çocukların aynı zamanda kalıcı dişlerinde de görülen çürüklerin çocuk dolgusu ile tedavisi yapılmaktadır. Şekerli yiyecekler, düzensiz diş fırçalama ve yetersiz beslenme sonucu çürüyen dişler için uygulanan tedaviler diş hekimi korkusunu da yenmeye yardımcı olur. Çocuklarda dolgu gelecek dişlerin sağlığına da etki etmektedir. Çocuklarda dolgu nasıl yapılır, çocuklar için dolgu malzemeleri neler, süt dişe dolgu nasıl yapılır ya da süt diş dolgu fiyatları nedir, merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.


Çocuk diş kırık tedavisi

Çocuklarda düşme, çarpma, kaza, spor gibi yaralanmalar sonucu oluşan diş kırıkları tedavileri için diş dolgusu uygulanmaktadır.


Çocuk diş dolgusu fiyatları

Çocuklar için Diş dolgu fiyatları 2021 yılı güncel verilerine göre doldurulacak dişin konumuna, dolgunun boyutuna ve seçtiğiniz diş dolgu maddesine bağlı olarak 350 TL ile 700 TL arasında değişmektedir. Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 350 TL ile 700 TL,  Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 400 TL ile 700 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 800 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Çocuk Süt Diş Dolgusu

Çocuklarda dolgu yapılmasının en sık nedeni oyun sırasında dişlerin kırılması ya da yanlış beslenmeye bağlı çürüklerdir.
Çocuklar için dolgu yapılmadan önce dişteki çürükler temizlenir, duruma göre kalıcı veya geçici dolgu yapılır. Çürüğün çok büyük olması halinde ise diş çekimi yapılarak farklı bir tedavi önerilebilir.
Çocuklarda dolgu uygulamalarında en sık karşılaşılan durum da düşme ya da çarpma sonucu ön dişlerdeki kırıklardır. Oyun oynarken, koşarken ya da zıplarken meydana gelen kazalardan kaynaklanan diş kırıkları için süt diş dolgusu yapılmaktadır. Çocuklarda dolgu yapılırken dişin kırılan parçalarının şekline göre diş üzerine dolgu yapıştırılır. Eğer dişin kırık olan parçası bulunduysa mümkün olan en kısa sürede diş hekimine ulaşılması gerekir.
Süt diş dolgusu ya da devam eden dişler için dolgu yapılması için dişteki kırılan parçaların çok küçük olması halinde dişle aynı renk ve formda kompozit beyaz dolgu yapılır. Ancak kompozit dolgular çok dayanıklı değildir, belli aralıklarla yenilenmeleri gerekir. Çocuk sağlıklı beslenirse ve ağız bakımına dikkat edilirse yenilenme süreleri uzayacaktır. Süt dişe dolgu konusunda diş hekimlerinin dikkatli olmaları ve gelecek dişlerin sağlığını düşünmeleri gerekmektedir.
Çocuklarda dolgu yapılırken dişin yarısı veya yarısından daha büyük bir parça kırıldıysa dişin tüm ön yüzeyini ve kırık bölümü içine alan kompozit lamine uygulaması yapılır. Aynı şekilde dayanıklı olmayan bu uygulama da tekrar edilmelidir. Hasta 17 yaşından büyükse kompozit yerine porselen lamine dolgu uygulaması tercih edilir.
Çocuklar için dolgu tedavisinde mutlaka var olan dişlerin sağlığının korunmasına dikkat edilmeli, süt dişe dolgu yapılırken diğer dişlere zarar verilmemelidir.

Çocuk süt dişi dolgusu fiyatları

Süt Dişi dolgu fiyatları 2021 yılı güncel verilerine göre doldurulacak dişin konumuna, dolgunun boyutuna ve seçtiğiniz diş dolgu maddesine bağlı olarak 350 TL ile 700 TL arasında değişmektedir. Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 350 TL ile 700 TL,  Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 400 TL ile 700 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 800 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Çocuklar İçin Dolgu Tedavisi

Çocuklarda dolgu uygulamaları için vakit kaybetmeden tedaviye başlanması çok önemli. Çocuk Dişlerinin kırılması ve parçasının bulunması halinde hemen diş hekimine ulaştırsanız kırılan parçayı yerine taktırmanız mümkün. Ancak kırılan parça bulunamadıysa çocuklar için dolgu malzemelerinden yararlanılarak kırık bölgesinin dolgu ile telafi edilmesi gerekir.

Çocuklarda diş tedavileri, Çocuklarda dolgu nasıl yapılır, çocuk dolgusu işlemlerinde nelere dikkat etmek gerekir, süt dişine dolgu nasıl yapılır ya da süt diş dolgu fiyatları ne kadardır gibi aklınıza takılan soruların cevaplarını hekiminizden alabilirsiniz.